De praktijk

Van 1 februari 1980 tot 1 juni 2002 heb ik als dermatoloog gewerkt in 's-Hertogenbosch. We begonnen in zowel het Carolus als het Willem-Alexander Ziekenhuis, en vanaf 1990 had ik alleen praktijk in ''het Carolus''. Ik vertel er hier graag wat meer over. 

 

Carolus Ziekenhuis

Willem-Alexander Ziekenhuis

Eerst een dienstmededeling, voordat u dit hoofdstuk begint te lezen (of er doorheen scrolt).  In het verslag van de belevenissen tijdens de uitoefening van mijn praktijk zult u regelmatig een cartoon aantreffen. Deze hebben geen relatie met de tekst, maar zijn daar geplaatst omdat ik ze leuk vind, omdat ik er van overtuigd ben dat u ze (of in ieder geval de meeste) leuk zult vinden en om te voorkomen dat u in slaap valt. Soms gebruikte ik ze in mijn autobiografie als bladvulling, bijvoorbeeld wanneer ik een op de tekst volgende afbeelding niet meer op dezelfde pagina kon plaatsen.

Uitleg over waar deze tekeningen vandaan komen en wat ze met mijn praktijk te maken hebben kunt u hier lezen. Ik heb ze al heel vaak gezien, maar toen ik bezig was ze in te scannen moest ik toch weer grinniken. Zowel de clou als de manier van tekenen zijn fantastisch. Daar kunnen wat mij betreft alleen Peter de Wit (Sigmund, Volkskrant, www.sigmund.nl ) en Jos Collignon (Collignon, Volkskrant, www.deharmonie.nl/persoon/jos.collignon/ aan tippen. 

 

Met dank aan Peter de Wit en Jos Collignon, die toestemming gaven hun werk hier te gebruiken